Implementatie Facebook API

De mogelijkheden van de Facebook developer omgeving zijn eigenlijk niet te beschrijven. Ze gaan enorm diep en bieden forse mogelijkheden om websites, webapplicaties en datasystemen te verbeteren. Belangrijke toepassingen zijn het verbinden van gebruikersbestanden met Facebook door middel van social login waarbij mensen inloggen met hun Facebook account op jouw website. Voordeel voor je bezoekers is dat ze maar één account (lees gebruikersnaam en wachtwoord) hebben. Voor jou is er het voordeel dat je toegang krijgt tot veel meer data dan je normaliter van je klant zou weten (zelfs als je het zou vragen dan is dit eenvoudiger voor je klant omdat je de vragen niet meer hoeft te stellen).

API van Facebook connectie maken

Een andere mogelijkheid is om echt met de data van je gebruikers te gaan werken middels de Graph API. Deze omvat echt alles van vriendenlijsten tot conversaties en van groepen tot evenementen. Uiteraard kun je alleen bij de gegevens die jouw gebruiker bewust met je wil delen! Maar ook op het gebied van marketing en adverteren bieden de API's van Facebook heel veel diepgaande mogelijkheden.

Implementeren Facebook API

Van likes op je pagina tot tracking middels een zogenoemde Facebook Pixel, het kan. Wij maken van het implementeren van Facebook API's een succes en helpen je het maximale eruit te halen. Wij hebben de afgelopen jaren vele API koppelingen gemaakt met diverse sociale netwerken waaronder LinkedIn, Youtube, Instagram en meer.

Meer weten?

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op voor een korte brainstorm of een vrijblijvend voorstel.

Voorbeelden van API's waar wij mee werken