Meer halen uit Instagram met de API

Instagram is het door Facebook ingelijfde sociale netwerk wat draait om foto's. De app maakt het voor gebruikers mogelijk om mooie foto's te maken door eenvoudig allerlei effecten en fotolagen toe te passen. Na het maken van de foto kun je deze delen met je volgers, die het kunnen liken en erop kunnen reageren. Het is eigenlijk een beetje als de tijdlijn van Twitter, maar dan puur op basis van foto's.

Koppeling API Instagram

Er moet wel vooraf gezegd worden: om met de API van Instagram aan de slag te gaan moet je 'app' worden goedgekeurd door Instagram. Ze zijn erg behoudend in het openstellen van data en de keuring is dan ook strikt. Echter, wanneer je hier eenmaal doorheen bent is er vrij veel mogelijk. Zo kun je van een gebruiker die inlogt zijn profiel ophalen, ophalen welke relaties er precies liggen (wie door de gebruiker worden gevolgd / wie de gebruiker zelf volgt) en zaken doen met de likes en comments van de gebruiker.

API van Instagram connectie

Naast alle gebruiker-gerichte zaken kun je bijvoorbeeld ook zoeken naar media met bepaalde tags in een bepaald gebied en kun je media zoeken bij een locatie. De media gerelateerde functionaliteiten zijn vooral leuk voor de toeristische industrie waarbij je kan laten zien hoe een bepaald gebied leeft en wat er wordt meegemaakt.

Weten wat een API koppeling voor jou kan doen?

Vertel ons meer over jouw omgeving en wensen, dan kijken we samen hoe wij voor jouw organisatie het beste uit een API koppeling met Instagram kunnen halen. Dankzij onze ervaring met de Instagram API kunnen wij vaak meer bereiken met een koppeling dan je verwacht.

Een slimme API koppeling kan jouw organisatie veel tijd, geld en fouten besparen. Wacht daarom niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan en kijk wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Vraag direct een offerte aan
divider

Voorbeelden van API's waar wij mee werken