Meer halen uit Instagram met de API

Instagram is het door Facebook ingelijfde sociale netwerk wat draait om foto's. De app maakt het voor gebruikers mogelijk om mooie foto's te maken door eenvoudig allerlei effecten en fotolagen toe te passen. Na het maken van de foto kun je deze delen met je volgers die het kunnen liken en erop kunnen reageren. Het is eigenlijk een beetje als de tijdlijn van Twitter maar dan puur op basis van foto's.

Koppeling API Instagram

Er moet wel vooraf gezegd worden: om met de API van Instagram aan de slag te gaan moet je 'app' goedgekeurd worden door Instagram. Ze zijn erg behoudend in het open stellen van data en de keuring is dan ook strikt. Echter als je eenmaal hier doorheen bent dan is er best wat mogelijk. Zo kun je van een gebruiker die inlogt zijn profiel ophalen, ophalen welke relaties er precies liggen (wie door de gebruiker worden gevolgd en wie de gebruiker zelf volgt) en zaken doen met de likes en comments van de gebruiker.

API van Instagram connectie

Naast alle gebruiker-gerichte zaken kun je ook zoeken naar bijvoorbeeld media met bepaalde tags of in een bepaald gebied en kun je media zoeken bij een locatie. De media gerelateerde functionaliteiten zijn vooral leuk als je bijvoorbeeld in de toeristische industrie zit en wilt laten zien hoe een bepaald gebied leeft en wat er meegemaakt wordt.

Meer weten?

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op voor een korte brainstorm of een vrijblijvend voorstel.

Voorbeelden van API's waar wij mee werken