Over de API van Instagram

Instagram is het door Facebook ingelijfde sociale netwerk wat draait om foto’s. De app maakt het voor gebruikers mogelijk om mooie foto’s te maken door eenvoudig allerlei effecten en fotolagen toe te passen. Na het maken van de foto kun je deze delen met je volgers, die het kunnen liken en erop kunnen reageren. Het is eigenlijk een beetje als de tijdlijn van Twitter, maar dan puur op basis van foto’s. Met behulp van de Instagram API kan je dus ongelooflijk veel kanten op.

Koppeling API Instagram

Voor mensen die hun eigen app willen koppelen aan de Instagram API: Om met de Instagram API aan de slag te gaan moet je ‘app’ eerst worden goedgekeurd door Instagram. Ze zijn erg behoudend in het openstellen van data en de keuring is dan ook strikt.

Echter, wanneer je hier eenmaal doorheen bent is er vrij veel mogelijk. Zo kun je van een gebruiker die inlogt zijn profiel ophalen, relaties tussen data (wie door de gebruiker worden gevolgd / wie de gebruiker zelf volgt) en bijvoorbeeld zaken doen met de likes en comments.

Het kan dus bijvoorbeeld ook heel handig zijn als je foto’s of andere data wilt inladen binnen je eigen app, wilt koppelen aan je webwinkel of een marketing platform. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zolang jij het idee hebt voor het uitlezen van data, weten wij wel een manier om dat te kunnen doen. Onze API experts koppelen alle software zonder enige moeite.

Bekijk de developers pagina van Instagram voor een overzicht van de mogelijke data verbindingen.

API connectie maken

Naast alle gebruiker-gerichte zaken kun je bijvoorbeeld ook zoeken naar media met bepaalde tags in een bepaald gebied en kun je media zoeken bij een locatie. De media gerelateerde functionaliteiten zijn vooral leuk voor de toeristische industrie waarbij je kan laten zien hoe een bepaald gebied leeft en wat er wordt meegemaakt.

Dus heb je al een goed idee om de Instagram API voor te gebruiken? Of wil je gewoon nog even sparren? Onze API developers kunnen jou precies uitleggen hoe en waar jouw groeimogelijkheden liggen. Wacht dus niet langer. Neem snel contact op en wij gaan aan de slag aan jouw digitale groei.

Vragen over deze API?

Ga vandaag nog voor je eigen Instagram API-koppeling​

Overtuigd dat een eigen API-koppeling iets voor jou is? Neem dan direct contact op voor een gratis offerte op maat.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales