Hoe wij het graag aanpakken

Wij begrijpen dat een API-koppeling niet zomaar iets is. De koppeling werkt met vertrouwelijke gegevens van je klanten, orders enzovoorts en vaak is er voor de koppeling diepgaande kennis van (en dus ook toegang tot) jouw eigen IT-infrastructuur nodig. Dat is niet iets wat je zomaar vrijgeeft en dat snappen wij.

NDA en gezond verstand

Wij beginnen altijd met een NDA (Non-Disclosure Agreement) zodat jij 100% garantie hebt dat wij alle gegevens die we van je krijgen vertrouwelijk behandelen en ervoor waken dat deze zo discreet als mogelijk behandeld worden. Komen we er samen niet uit dan vernietigen wij alle gegevens die we van je gekregen hebben. Daarnaast denken wij logisch na: als wij voor test-doeleinden van 10 klanten gegevens nodig hebben dan houden we het daar ook bij. Eventuele inloggegevens die we nodig hebben worden met grote zorg bewaard in een versleuteld systeem. Daarnaast hanteren wij strikte procedures om jouw gegevens zo veilig mogelijk te houden.

Platform, beveiliging en SSL

Omdat wij systemen vaak met elkaar verbinden (van API 1 naar API 2) is een tussenstop op een systeem van ons onvermijdelijk. Soms omdat beide API's passief zijn en wij de eerste zet moeten doen en soms omdat er nog iets met de data moet gebeuren (bijvoorbeeld mutaties in het format, toevoegen van data uit andere bronnen enzovoorts). Wij werken in deze gevallen met speciale omgevingen die we hiervoor inrichten. Dit zijn servers die we 'gestript' hebben van alle overbodige pakketten en diensten. Het resultaat is een nagenoeg dichte server die alleen maar kan communiceren met de betreffende API's (liefst via SSL). De data wordt dan vaak opgehaald bij API 1, bijgewerkt en doorgestuurd API 2. Na een succesvolle ontvangst bij API 2 worden de gegevens op de server vernietigd of, indien nodig voor logregistraties, gestript van alle privacygevoelige informatie die niet absoluut vereist zijn om te bewaren.

Ook zo'n veilige API-koppeling laten maken?

Nieuwsgierig geworden naar de kansen die er liggen voor jouw bedrijf? Bel 010 477 26 78, stuur een e-mail naar info@apikoppelingen.nl of vul even het offerteformulier in en wij nemen direct contact met je op om samen vrijblijvend te brainstormen over de mogelijkheden.