Een API laten bouwen

Wij zijn niet alleen enorm bedreven in het koppelen van API's maar wij maken ze ook. Wij denken met je mee hoe we jouw data zo schaalbaar en veilig mogelijk beschikbaar kunnen maken. Wij benutten onze ervaring om te bepalen wat voor soort API je nodig hebt, welke datastromen er precies moeten komen en hoe de toekomst eruit ziet (zodat hiermee rekening gehouden kan worden in de architectuur van de API). Kortom: wij zorgen ervoor dat jouw data zo developer-friendly beschikbaar wordt gesteld.

Een veilige API laten maken

Een API maken is niet het moeilijkste wat er is, een veilige API wel. Bij een API waarbij eindgebruikers zich moeten registeren is het nog wel redelijk eenvoudig om vervelende gebruikers te blokkeren. Bij een openbare API is dit een ander geval. Wij hebben algoritmes en methodes in huis om bijvoorbeeld het aantal requests per seconde te beperken om te voorkomen dat mensen een heel databestand in een paar uur 'leegtrekken'. Daarnaast kunnen wij ook API's maken met verschillende gebruikersrechten en 'rate limits' om overmatig gebruik te beperken.

High-performance API laten maken

Een snelle API is wel zo prettig. Zeker als jouw eindgebruikers ervoor afhankelijk zijn voor e-commerce-doelen of zaken waarbij snelle acties nodig zijn. Een simpele request moet dus in enkele millisecondes beantwoordt zijn. Door slimme caching, snelle servers en een goed opgezette API-architectuur kunnen wij ervoor zorgen dat jouw API razendsnel wordt. Daarnaast kunnen wij er ook voor zorgen dat je duidelijke statistieken krijgt over het gebruik van je API.

API documentatie gericht op developers

Een goede API zonder duidelijke documentatie is onbruikbaar. Wij weten als geen ander waar de knelpunten in documentatie zitten en wat de meest prettige manier is om deze beschikbaar te stellen. Tenzij anders afgesproken leveren wij onze API's dan ook altijd met een Engelstalige documentatie die geschreven is voor en door programmeurs. Samen met de documentatie komt er ook een test-API mee zodat gebruikers van je API goede tests kunnen uitvoeren op de werking van hun koppeling.