Veelgestelde vragen

Zit je met API vragen die elders niet specifiek beantwoord worden? Check dan hier even tussen onze veelgestelde vragen, misschien hebben we ‘m al eens behandeld. Scheelt weer zoeken!

Even snel een vraag stellen aan ons support team?

Onze API experts zitten voor je klaar.

Algemeen

Een API koppeling is een technische koppeling tussen twee of meer applicaties of software pakketten voor het uitwisselen van gegevens.

Het voordeel van een API koppeling is dat deze automatisch en foutvrij de gegevens kan uitwisselen. Het maakt niet uit hoe vaak (realtime, ieder uur of bijvoorbeeld iedere maand) en hoeveel gegevens (één record of 100 miljoen) het kan allemaal razendsnel, veilig en zonder dat je er iets van ziet.

De leveranciers van software stellen vaak een API met documentatie beschikbaar voor partijen zoals wij. Deze API is een technische koppeling (zie het als een brug) met jouw data in hun systeem. De API zorgt ervoor dat ze controle hebben over welke gegevens uitgewisseld kunnen worden en in welke structuur. 

Een API koppeling kan veilig, supersnel (tot tienduizenden records per seconde) en zonder handwerk gegevens uitwisselen tussen systemen (alles gaat automatisch). Dit voorkomt menselijke fouten en houdt alle data overal up to date. Denk aan orders die in een paar seconde na het aanmaken beschikbaar zijn voor magazijn, administratie en je klantportaal.

Deze twee begrippen worden vaak door elkaar gehaald en gebruikt en dit is logisch omdat ze veel met elkaar te maken hebben. Een web service is een dataset die via een netwerk wordt aangeboden door een applicatie. Een API is een ‘interface’ waarmee interactie kan worden aangegaan met een applicatie. Dit gaat vaak om het ontsluiten van data maar kan ook zijn om bijvoorbeeld een taak uit te voeren of een proces te starten.

In basis kun je stellen dat iedere web service een API is maar niet iedere API is een web service. Voor ons maak het niet uit. Als jouw platform data heeft waar jij iets mee wilt doen dan zorgen wij ervoor dat dit gaat lukken.

Wij kunnen koppelen met alle software en applicaties die een API, web service of andere vorm van digitale datastroom bieden. Zonder enige uitzondering. Of het nu gaat om een CSV die te downloaden is via een FTP verbinding, een REST JSON API of een XML die we uit de cloud kunnen ophalen voor je. Als het digitaal is kunnen wij er iets mee voor je. 

Een API Gateway zorgt voor het centraal beheren van en het toegang geven tot alle API’s die de organisatie ter beschikking wil stellen aan haar klanten of partners. Dit is geen programmeren maar configureren.

Waarom een API Gateway?

  • Je bent in controle over het gebruik en de veiligheid van gegevens.
  • Je maakt het makkelijker voor gebruikers van API’s door een uniforme toegang te bieden.
  • Er zitten functionaliteiten in de API Gateway die je anders zelf zou moeten implementeren/programmeren.

Voorbeeld van het gebruik van een API Gateway
Een bedrijf wil verkopen via diverse partners. De partners hebben realtime informatie nodig over producten, prijzen, voorraad, leversnelheid etc. Via de gateway worden de API’s die deze informatie bieden veilig aangeboden, zodat op de website van de partner gegevens voor de eindklanten beschikbaar zijn. Voor de partners wordt dit een zelfservice. Voor het bedrijf dat de API Gateway beschikbaar stelt wordt er tijd bespaard.

Data & veiligheid

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud.

We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden). Voor alles wat publiek beschikbaar is passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance.

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking.

Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Onze platforms draaien in Europese datacenters van Amazon Web Services. Mocht in jouw geval de data om juridische (of andere) redenen binnen Nederland moeten blijven dan is dit geen probleem. Speciaal voor medische organisaties, overheden en andere partijen waar dit van belang is hebben wij ook een infrastructuur opgezet binnen Nederland.

In basis niemand. Je applicatie draait virtueel en heeft geen directe toegangspunten. In het geval van onderhoud of ontwikkelwerk hebben alleen de programmeurs (onze API experts) die eraan werken toegang. Zij houden hoogwaardige ethische kaders aan en gebruiken de dingen die ze zien alleen voor het oplossen van jouw vraagstuk.

Om je toch een stukje comfort te geven tekenen wij strikte geheimhoudingsverklaringen (met jou en met onze collega’s als we ze welkom heten in ons team), werken we in alles op een ‘need to know’ basis en heeft iedereen een geldige VOG voor het werken met gevoelige data.

Realtime (met webhooks) of met ingeplande processen precies wanneer het nodig is. Ieder uur? Iedere minuut? Iedere vijf jaar op de eerste maandag van Maart om twee minuten over twaalf? Het kan allemaal.

Nee. Onze infrastructuur is schaalbaar en kan hoge volumes aan. Van enkele honderden records per maand tot miljoenen per minuut. Heb je veel data? Daag ons uit. Wij zijn er klaar voor. 

Service

Ja. De resources die wij reserveren voor jouw koppeling moeten wij ook ‘afbouwen’ als jij niet langer meer gebruik wilt maken van onze API diensten. De exacte opzegtermijn staat in de meegeleverde overeenkomst. Past dit niet goed op jouw situatie? Dan is ook dit altijd bespreekbaar. 

Ja. Wij bieden diverse SLA en onderhoudsmodellen aan. Standaard doen wij onze uiterste best. Wil je echter 24/7 gegarandeerde service dan zijn onze SLA’s precies wat jij nodig hebt. Jij wilt zekerheid, wij hebben hem voor je. 

Onze API koppelingen hebben geen vast benoemde uptime. Standaard doen wij onze uiterste best wat in het algemeen bij de meeste koppelingen neerkomt op bijna 100% uptime. Mocht je echte een high-availability API willen laten ontwikkelen dan zijn er veel mogelijkheden om hier zekerheden aan te binden. Bijvoorbeeld door clusters verspreidt over meerdere datacenters op te zetten zodat jouw API altijd voor iedereen beschikbaar is.

Daarnaast hebben wij slimme methodieken om processen die ‘mislukken’ later nogmaals te proberen zodat zelfs als een van jouw API’s even offline is wij alsnog ons werk voor je kunnen doen.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Ben je klant en heb je een vraag over jouw koppeling of heb je een storing dan kun je hiervoor gebruik maken van ons ticketsysteem (instructies hiervoor krijg je van ons bij de oplevering).

Zo houden we samen zicht op jouw vragen, monitoren wij of we aan onze SLA verplichtingen voldoen en meten we de kwaliteit van onze service voor jou.

Financieel

Dit hangt af van de complexiteit. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling tussen twee hele oude systemen die nog werken met oude formats of juist tussen twee splinternieuwe platforms die prachtige gedocumenteerde API’s bieden? Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Wij gaan als vuistregel uit van ongeveer twee dagen voor een simpele koppeling maar als je het echt wilt weten stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de beste passende oplossing binnen jouw budget.

Wij sturen met al onze facturen een link mee om deze via iDeal te betalen. Als dat iets te hip is voor jou, dan kun je ook het openstaande bedrag overschrijven naar onze bankrekening binnen de afgesproken betaaltermijn.

De betaalgegevens tref je altijd aan in de e-mail met onze factuur en deze staan ook op de factuur zelf. 

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform.

Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Contact opnemen met onze API experts

Zit je ondanks alles toch nog met andere API vragen? Of heb je een vraag over iets heel anders? Stel ‘m dan direct via ons contactformulier. 

Optimaliseer je software door je data te koppelen

Ga vandaag nog voor je eigen API-koppeling

Overtuigd dat een eigen API-koppeling iets voor jou is? Neem dan direct contact op voor een gratis offerte op maat.

Contact opnemen met sales