BIG-register API koppeling

Het aantal zorgverleners met een BIG-registratie in de beroepen verpleging, fysiotherapie en verloskunde is de afgelopen jaren flink gestegen. Van de ongeveer 1,2 miljoen mensen in de zorg beschikken ruim 360.000 van hen over een BIG-registratie. Het BIG-register is openbaar en dankzij zijn API eenvoudig toe te passen in websites en online applicaties.

BIG-registratie controleren

Iedere vijf jaar is herregistratie in het BIG-register nodig, waarbij wordt gekeken of er voldoende werkervaring is opgedaan of scholing is gevolgd. Daarmee wordt de kwaliteit van de zorgverlening bewaakt. Door een koppeling tussen jouw systeem en het BIG-Register is het mogelijk om periodiek te controleren of registraties nog geldig zijn. Ook wijzigingen in het BIG-register worden automatisch opgemerkt. Blijkt uit de controle dat er mutaties zijn geweest in een BIG-registratie? Dan krijg je daar direct bericht over. Zo weet je zeker dat jouw BIG-informatie altijd actueel is.

Verificatie met BIG-register API

Naast de mogelijkheid om via een koppeling met het BIG-register te controleren of een arts/zorgverlener bevoegd is zijn werkzaamheden uit te voeren kun je ook het BIG-register gebruiken als verificatie. Een veelgebruikte toepassing is het het verifiëren van zorgverleners. Hierbij is een geldige BIG-registratie vereist om te kunnen inloggen en zo bij besloten informatie op een website te kunnen die niet voor patiënten bedoeld is. Inloggen met het BIG-register houdt de drempel voor artsen laag.

Let wel, dit biedt geen 100% zekerheid, omdat de meeste verificatiegegevens publiekelijk beschikbaar zijn. Afhankelijk van de toepassing kan dit afdoende zijn; voor meer zekerheid adviseren wij een grondigere verificatie. Neem hiervoor met ons op.

BIG-register API implementeren

Of je nu eenmalig de BIG-registraties uit een bestand wilt controleren of deze periodiek wilt controleren middels een API-koppeling, het kan allemaal met de BIG-register API. Wij hebben ruime ervaring met de datasets van het BIG-register en kunnen je adviseren over de mogelijkheden voor jouw organisatie om met slimme technieken ervoor te zorgen dat jouw informatie, artsen bestand of gebruikers gecontroleerd en geverifieerd worden in het BIG-register.

Benieuwd wat een API koppeling voor jou kan doen?

Wij hebben honderden API-koppelingen gemaakt en zijn experts in het maken van API koppelingen met BIG-register. Wat je wensen ook zijn, wij koppelen of maken de API die dit mogelijk maakt.

Een slimme API koppeling kan jouw organisatie veel tijd, geld en fouten besparen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ervaar wat een koppeling voor jouw organisatie kan betekenen.

Koppelen met Big register was nog nooit zo simpel

Benieuwd wat een API koppeling met Big register voor jou kan betekenen?

Offerte aanvragen