BIG-register API koppeling

Het aantal zorgverleners met een BIG-registratie in de beroepen verpleging, fysiotherapie en verloskunde is de afgelopen jaren flink gestegen. Van de ongeveer 1,2 miljoen mensen in de zorg beschikken ruim 360.000 van hen over een BIG-registratie. De BIG-registratie is nodig voor de beroepen: arts, tandarts, apotheker, gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, verloskundige, verpleegkundige en fysiotherapeut. Het BIG-register is openbaar en dankzij zijn API eenvoudig toe te passen in websites en online applicaties.

BIG-registratie controleren

Iedere 5 jaar is herregistratie in het BIG-register nodig, waarbij wordt gekeken of er voldoende werkervaring is opgedaan of scholing is gevolgd. Daarmee wordt de kwaliteit van de zorgverlening bewaakt. Door een koppeling tussen jouw systeem en het BIG-Register is het mogelijk om periodiek te controleren of registraties nog geldig zijn. Ook wijzigingen in het BIG-register worden automatisch opgemerkt. Blijkt uit de controle dat er mutaties zijn geweest in een BIG-registratie? Dan krijg je daar direct bericht over. Zo weet je zeker dat jouw BIG-informatie altijd actueel is.

Verificatie met BIG-register API

Naast de mogelijkheid om via een koppeling met het BIG-register te controleren of een arts/zorgverlener bevoegd is zijn werkzaamheden uit te voeren kun je ook het BIG-register gebruiken als verificatie. Een veelgebruikte toepassing is het het verifiëren van zorgverleners. Hierbij is een geldige BIG-registratie vereist om te kunnen inloggen en zo bij besloten informatie op een website te kunnen die niet voor patiënten bedoeld is. Inloggen met het BIG-register houdt de drempel voor artsen laag.

Let wel, dit biedt geen 100% zekerheid, omdat de meeste verificatiegegevens publiekelijk beschikbaar zijn. Afhankelijk van de toepassing kan dit afdoende zijn; voor meer zekerheid adviseren wij een grondigere verificatie. Neem hiervoor contact met ons op.

BIG-register API implementeren

Of je nu eenmalig de BIG-registraties uit een bestand wilt controleren of deze periodiek wilt controleren middels een API-koppeling, het kan allemaal met de BIG-register API. Wij hebben ruime ervaring met de datasets van het BIG-register en kunnen je adviseren over de mogelijkheden voor jouw organisatie om met slimme technieken ervoor te zorgen dat jouw informatie, artsen bestand of gebruikers gecontroleerd en geverifieerd worden in het BIG-register.

Weten wat een API koppeling voor jou kan doen?

Vertel ons meer over jouw omgeving en wensen, dan kijken we samen hoe wij voor jouw organisatie het beste uit een API koppeling met BIG-register kunnen halen. Dankzij onze ervaring met de BIG-register API kunnen wij vaak meer bereiken met een koppeling dan je verwacht.

Een slimme API koppeling kan jouw organisatie veel tijd, geld en fouten besparen. Wacht daarom niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan en kijk wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Vraag direct een offerte aan
divider

Voorbeelden van API's waar wij mee werken