Optimaliseer je bedrijfsproces met een BIG-Register API-koppeling

Het aantal zorgverleners met een BIG-registratie in de beroepen verpleging, fysiotherapie en verloskunde is de afgelopen jaren flink gestegen. Van de ongeveer 1,2 miljoen mensen in de zorg beschikken ruim 360.000 van hen over een dergelijke registratie. Het systeem is openbaar en dankzij zijn BIG-register API eenvoudig toe te passen in websites en online applicaties.

Data controleren

Elke 5 jaar is herregistratie in het BIG-register nodig, waarbij wordt gekeken of er voldoende werkervaring is opgedaan of scholing is gevolgd. De kwaliteit van de zorgverlening wordt daarmee bewaakt voor beroepen in de individuele gezondheidszorg.

Door een koppeling tussen jouw systeem en de BIG-register API is het mogelijk om periodiek te controleren of registraties nog geldig zijn. En wijzigingen in het BIG-register worden zo automatisch opgemerkt. Blijkt uit de controle dat er mutaties zijn geweest in een BIG-registratie? Je krijgt daar dan direct bericht over. Zo weet je zeker dat jouw BIG-data (en dus de medische gegevens) altijd correct zijn.

Verificatie met BIG-register API

Met een BIG-register API koppeling kan je tevens niet alleen controleren of een arts/zorgverlener werkbevoegd is. Je kan er ook zorgverleners mee verifieren. Hierbij is een geldige BIG-registratie vereist om te kunnen inloggen om zo bij besloten informatie op een website te kunnen die niet voor patiënten bedoeld is. Je houdt zo voor artsen de drempel laag om in te loggen met het BIG-register.

Vooralsnog biedt dit geen 100% zekerheid. Onder andere, omdat de meeste verificatiegegevens publiekelijk beschikbaar zijn. Afhankelijk van de toepassing kan dit afdoende zijn; voor meer zekerheid adviseren wij een grondigere verificatie. Neem hiervoor contact met ons op. Dankzij onze uitgebreide ervaring met het Big-register systeem weten wij altijd wel een passende oplossing.

Vragen over deze API?

Klaar om de kracht van een API-koppeling​ met BIG-Register te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op en ervaar de voordelen van een API-koppeling met BIG-Register. Verbeter de efficiëntie van je bedrijfsprocessen, verminder fouten en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze naadloze software-integraties.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales