BIG-Register

Home > BIG-Register

Uit dezelfde categorie:

Het aantal zorgverleners met een BIG-registratie in de beroepen verpleging, fysiotherapie en verloskunde is de afgelopen jaren flink gestegen. Van de ongeveer 1,2 miljoen mensen in de zorg beschikken ruim 360.000 van hen over een dergelijke registratie. Het systeem is openbaar en dankzij zijn BIG-register API eenvoudig toe te passen in websites en online applicaties.

Data controleren

Iedere vijf jaar is herregistratie in het BIG-register nodig, waarbij wordt gekeken of er voldoende werkervaring is opgedaan of scholing is gevolgd. Daarmee wordt de kwaliteit van de zorgverlening bewaakt.

Door een koppeling tussen jouw systeem en de BIG-register API is het mogelijk om periodiek te controleren of registraties nog geldig zijn. Ook wijzigingen in het BIG-register worden automatisch opgemerkt. Blijkt uit de controle dat er mutaties zijn geweest in een BIG-registratie? Dan krijg je daar direct bericht over. Zo weet je zeker dat jouw BIG-informatie altijd actueel is.

Verificatie met BIG-register API

Naast de mogelijkheid om via een koppeling met het BIG-register te controleren of een arts/zorgverlener bevoegd is zijn werkzaamheden uit te voeren kun je ook het BIG-register gebruiken als verificatie. Een veelgebruikte toepassing is het het verifiëren van zorgverleners. Hierbij is een geldige BIG-registratie vereist om te kunnen inloggen en zo bij besloten informatie op een website te kunnen die niet voor patiënten bedoeld is. Inloggen met het BIG-register houdt de drempel voor artsen laag.

Let wel, dit biedt geen 100% zekerheid, omdat de meeste verificatiegegevens publiekelijk beschikbaar zijn. Afhankelijk van de toepassing kan dit afdoende zijn; voor meer zekerheid adviseren wij een grondigere verificatie. Neem hiervoor contact met ons op. Dankzij onze uitgebreide ervaring met het Big-register systeem weten wij altijd wel een passende oplossing.

Even sparren?

Benieuwd wat een API koppeling voor jou kan doen?

Terugbelverzoek

We hebben je terugbelverzoek ontvangen. We gaan je later terugbellen op jouw aangegeven tijdstip.