Optimaliseer je bedrijfsproces met een Bol.com API-koppeling

Bol.com is één van de meest succesvolle webwinkels van Nederland. Dankzij haar goede zakelijke mogelijkheden is het ook voor andere winkeliers interessant hun aanbod op Bol.com te tonen. Hiermee profiteer je eenvoudig van het enorme bereik van deze webwinkel. Handig is het natuurlijk als je hiervoor niet te veel handmatig hoeft te doen. Gelukkig beschikt Bol.com over de zogenoemde Retailer API (V3). Hiermee kun je dus diverse zaken automatiseren via Bol.com en nog veel meer.

Check de vele mogelijke software koppelingen op het partnerplatform van Bol.com. Klinkt goed toch?

Verbinden met de retailer API

De massieve infrastructuur van Bol.com stelt je in staat enorm snel, heel veel data uit te wisselen. Daarnaast zijn er diverse methodes (SFTP en een API) om bijvoorbeeld je voorraad mutaties mee te verwerken. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld om je actuele voorraad uit een willekeurig systeem naar het systeem van Bol.com te laten verzenden. Wij checken automatisch of de voorraad gemuteerd is voordat wij een ‘call’ doen. En het maakt niet uit hoe je voorraad systeem werkt of in elkaar zit.

Kan jouw systeem alleen een CSV met voorraad in een FTP map zetten? Of kan jouw voorraadbeheersysteem alleen via een API bereikt worden? Dat is geen probleem. Met onze ruime ervaring in het leggen van verbindingen kunnen wij nagenoeg alle formaten wel aan. TXT-bestanden, CSV’s, Excel bestanden of een API; wij parsen de data en maken er voor Bol.com iets bruikbaars van.

Een aantal functies en mogelijkheden van de API op een rijtje:

  • Beheer, ontvang en automatisch afhandelen van bestellingen binnen je eigen verkoopsysteem.
  • Beheer je aanbod qua voorraad, prijs of levertijd.
  • Inzicht in logistiek. Zoals distributiecentrum voorraad en inzicht in bestellingen.
  • Automatische terugkoppeling op de verwerking van je productinformatie.

Connectie maken met de Bol.com Retailer API

Misschien heb je naast je Bol.com verkoopkanaal nog een eigen webshop? Dan is het handig dat de voorraad en prijs tussen beide shops gelijk blijft. Je eigen webshop zal leidend zijn; dus wanneer jouw product in je eigen webshop uitverkocht raakt of goedkoper wordt, dit ook automatisch laten aanpassen in je Bol.com shop? Zomaar een mogelijkheid die voor ons simpeler is dan je denkt.

Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact op met onze API experts en leg jouw situatie uit. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden van de Bol.com API. Je kan er namelijk meer mee dan je denkt!

Bezoek Webwinkelkoppelen.nl en ontdek hoe jij met onze API en AI oplossingen jouw webshop naar een hoger niveau kan tillen!

Vragen over deze API?

Klaar om de kracht van een API-koppeling​ met Bol.com te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op en ervaar de voordelen van een API-koppeling met Bol.com. Verbeter de efficiëntie van je bedrijfsprocessen, verminder fouten en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze naadloze software-integraties.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales