Optimaliseer je bedrijfsproces met een ServicePlanner API-koppeling

ServicePlanner is een uitgebreide online planning tool voor installatie- en service bedrijven met één tot tien monteurs in dienst. Met ServicePlanner vergroot je de omzet doordat je optimaal gebruik van je tijd maakt. Het systeem maakt een efficiënte dagplanning op postcode en stuurt klanten automatisch afspraken en herinneringen. Dankzij de API van ServicePlanner kan je deze functies dus niet alleen versterken, maar ook uitbreiden naar andere software. Het is dus de ideale alles-in-één software voor jou als jij het aantal afspraken (en dus je omzet!) wilt laten groeien.

Een API koppeling maken met ServicePlanner

Met een API connectie die gekoppeld is aan Serviceplanner krijg je je handen vrij voor datgene wat je echt wilt doen. De efficiënte dagplanning op postcode zorgt ervoor dat je meer klanten op een dag kunt bedienen en geen overbodige reistijd kwijt bent. Je klanten kunnen zelf een afspraak inplannen en eventuele vervolgafspraken worden automatisch ingepland.

De online tool is geheel naar je eigen huisstijl in te richten zoals ook de omgeving van je klant. Facturen en offertes kun je direct versturen vanaf je tablet of telefoon. Door het gebruik van digitale werkbonnen factureer je altijd de juiste prijzen en uren. De door de klant ondertekende werkbon stuur je gewoon met de factuur mee.

Verbinden met jouw software

Ons motto: waarom moeilijk doen, als het samen kan. Kortom: gebruik je al een ander systeem, dan onderzoeken we graag of jouw systeem en ServicePlanner bij elkaar passen. Werk je bijvoorbeeld al met een boekhoudpakket voor je offertes en facturen? Een koppeling is bijna altijd mogelijk. Afhankelijk van welk systeem je gebruikt kun je direct koppelen.

Klantgegevens worden met een koppeling automatisch via een beveiligde verbinding tussen beide systemen uitgewisseld. Dus je maakt de facturen in een externe pakket, of stuur de facturen die je maakt in ServicePlanner gelijk door naar je financiële administratie. Het koppelen van de API is voor ons bekend terrein.

Ben je benieuwd of een koppeling met jouw pakket ook mogelijk is? Neem dan contact met ons op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Vragen over deze API?

Klaar om de kracht van een API-koppeling​ met ServicePlanner te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op en ervaar de voordelen van een API-koppeling met ServicePlanner. Verbeter de efficiëntie van je bedrijfsprocessen, verminder fouten en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze naadloze software-integraties.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales