Implementeren van de LinkedIn API

LinkedIn is met ongeveer 400 miljoen geregistreerde gebruikers het grootste sociale netwerk gericht op de zakelijke markt. Door de focus op de zakelijke markt is dit netwerk zeer interessant voor bedrijven. Mogelijkheden als adverteren, vacatures uitzetten en zoeken naar nieuwe medewerkers maakt dit platform erg geschikt en aantrekkelijk. Daarnaast is het voor sommige websites en applicaties van meerwaarde dat gebruikers via LinkedIn op hun site inloggen (social login). Voordeel is dat je gelijk een link hebt met het profiel (en bijbehorende gegevens) van de gebruiker. Tevens is het voor je gebruiker een erg prettige manier van inloggen, omdat hij/zij maar één gebruikersnaam en wachtwoord hoeft te onthouden.

De API van LinkedIn koppelen

Naast de social login-in kun je via de API van LinkedIn ook bepaalde wijzigingen doen in de profielen van gebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld de bij jouw organisatie behaalde certificaten automatisch toevoegen aan iemand z'n profiel. Een andere belangrijke functionaliteit is het social sharing / delen van content. Door in je website te werken met bepaalde tags -en middels de API- kun je mensen stimuleren content van jouw website te delen op LinkedIn.

Connectie met de LinkedIn API

Zoals je mag verwachten van een organisatie als LinkedIn bieden zij een solide REST API aan, maar spijtig genoeg wel met enkele beperkingen. In het verleden boden ze aanzienlijk meer API's aan met hun bijbehorende opties. Sinds mei 2015 is dit echter allemaal gesloten. Veel van de zaken zijn alleen nog via een selecte groep partners te organiseren. De mogelijkheden om écht leuke dingen met dit platform te doen worden hierdoor enorm beperkt. Wij zijn echter creatief en denken graag met je mee om het beste eruit te halen.

Weten wat een API koppeling voor jou kan doen?

Vertel ons meer over jouw omgeving en wensen, dan kijken we samen hoe wij voor jouw organisatie het beste uit een API koppeling met LinkedIn kunnen halen. Dankzij onze ervaring met de LinkedIn API kunnen wij vaak meer bereiken met een koppeling dan je verwacht.

Een slimme API koppeling kan jouw organisatie veel tijd, geld en fouten besparen. Wacht daarom niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan en kijk wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Vraag direct een offerte aan
divider

Voorbeelden van API's waar wij mee werken