Implementeren van de LinkedIn API

LinkedIn is het grootste sociale netwerk gericht op de zakelijke markt. Met ongeveer 400 miljoen geregistreerde gebruikers. Door de focus op de zakelijke markt is dit netwerk zeer interessant voor bedrijven. Om te adverteren, vacatures uit te zetten en te zoeken naar nieuwe medewerkers. Daarnaast is het voor sommige websites en applicaties van meerwaarde om gebruikers via LinkedIn te laten inloggen op hun site (social login). Voordeel is dat je gelijk een link hebt met het profiel (en bijbehorende gegevens) van de gebruiker. Daarnaast is het voor je gebruiker een erg prettige manier van inloggen omdat hij/zij maar één gebruikersnaam en wachtwoord hoeft te onthouden.

De API van LinkedIn koppelen

Naast de social sign-in kun je via de API van LinkedIn ook bepaalde wijzigingen doen in de profielen van gebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld de certificaten die iemand bij jouw organisatie haalt automatisch toevoegen aan iemand profiel. Een andere belangrijke functionaliteit is het social sharing / delen van content. Door te werken met bepaalde tags in je website en middels de API kun je mensen stimuleren content van jouw website te delen binnen LinkedIn.

Connectie met de LinkedIn API

Zoals je mag verwachten van een organisatie als LinkedIn bieden zij een solide REST API aan maar spijtig genoeg wel met zijn beperkingen. In het verleden boden ze aanzienlijk meer API's aan met hun bijbehorende opties. Sinds mei 2015 is dit echter allemaal gesloten. Veel van de zaken zijn alleen nog via een selecte groep partners te organiseren. Dit beperkt de mogelijkheden om echt leuke dingen te doen met dit platform enorm. Wij zijn echter creatief en denken graag mee met je om het beste eruit te halen.

Meer weten?

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op voor een korte brainstorm of een vrijblijvend voorstel.

Voorbeelden van API's waar wij mee werken