Linkedin

Home > Linkedin

Uit dezelfde categorie:

LinkedIn is momenteel het grootste sociale netwerk gericht op de zakelijke markt. Mogelijkheden als adverteren, vacatures uitzetten en zoeken naar nieuwe medewerkers maakt het platform erg aantrekkelijk. Daarnaast is het voor websites en applicaties van meerwaarde dat gebruikers inloggen via hun Linkedin gegevens; via een zogeheten social login. Dit is doorgaans sneller en eenvoudiger dan regulier inloggen.

De API van LinkedIn koppelen

Naast de social login-in kun je via de LinkedIn API ook bepaalde wijzigingen doen in de profielen van gebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld de bij jouw organisatie behaalde certificaten automatisch toevoegen aan iemand z’n profiel. Een andere belangrijke functionaliteit is het social sharing / delen van content. Door in je website te werken met bepaalde tags -en middels de API- kun je mensen stimuleren content van jouw website te delen op LinkedIn.

Connectie met de LinkedIn API

Zoals je mag verwachten van een organisatie als LinkedIn bieden zij een solide REST API aan, maar spijtig genoeg wel met enkele beperkingen. In het verleden boden ze aanzienlijk meer API’s aan met hun bijbehorende opties. Sinds mei 2015 is dit echter allemaal gesloten. Veel van de zaken zijn alleen nog via een selecte groep partners te organiseren. De mogelijkheden om écht leuke dingen met dit platform te doen worden hierdoor enorm beperkt. Wij zijn echter creatief en denken graag met je mee om het beste eruit te halen.

Even sparren?

Benieuwd wat een API koppeling voor jou kan doen?

Terugbelverzoek

We hebben je terugbelverzoek ontvangen. We gaan je later terugbellen op jouw aangegeven tijdstip.