MapQuest API koppeling maken

MapQuest is een gratis online kaarten aanbieder (vergelijkbaar met Google Maps) welke eigendom is van AOL. Net als vele andere aanbieders van kaarten heeft ook MapQuest verschillende prijsmodellen van gratis (beperkt gebruik) tot prijzig, als je forse implementaties wilt doen. Naast het embedden van de kaarten biedt MapQuest een uitgebreide API aan met diverse mogelijkheden.

MapQuest API implementeren

De MapQuest 'developer' omgeving bevat diverse componenten. Zo kun de de API van MapQuest onder andere gebruiken voor het opzoeken van de coördinaten van een adres (GEO-coding of GEO-lookup genoemd), het berekenen van een routebeschrijving naar een adres, het opvragen van de actuele verkeersdrukte op bepaalde routes en het opzoeken van adressen (bijvoorbeeld alle restaurants van keten-X in de buurt van postcode 3000 AA).

Koppelen API van MapQuest

Wij hebben ruime ervaring in het gebruik van de MapQuest API. Omdat wij ook gewerkt hebben met andere map en tile (de afbeeldingen van de plattegronden die je te zien krijgt) aanbieders kunnen wij je ook adviseren wat de best passende oplossing is voor jouw situatie. Misschien statische kaarten (vaak stuk goedkoper per view) of juist een eigen tile-server inrichten? Het kan allemaal.

Weten wat een API koppeling voor jou kan doen?

Vertel ons meer over jouw omgeving en wensen, dan kijken we samen hoe wij voor jouw organisatie het beste uit een API koppeling met MapQuest kunnen halen. Dankzij onze ervaring met de MapQuest API kunnen wij vaak meer bereiken met een koppeling dan je verwacht.

Een slimme API koppeling kan jouw organisatie veel tijd, geld en fouten besparen. Wacht daarom niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan en kijk wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Vraag direct een offerte aan
divider

Voorbeelden van API's waar wij mee werken