MapQuest API koppeling maken

MapQuest is een gratis online kaarten aanbieder (vergelijkbaar met Google Maps) welke eigendom is van AOL. Net als vele andere aanbieders van kaarten heeft ook MapQuest verschillende prijsmodellen van gratis (beperkt gebruik) tot prijzig, als je forse implementaties wilt doen. Naast het embedden van de kaarten biedt MapQuest een uitgebreide API aan met diverse mogelijkheden.

MapQuest API implementeren

De MapQuest 'developer' omgeving bevat diverse componenten. Zo kun de de API van MapQuest onder andere gebruiken voor het opzoeken van de coördinaten van een adres (GEO-coding of GEO-lookup genoemd), het berekenen van een routebeschrijving naar een adres, het opvragen van de actuele verkeersdrukte op bepaalde routes en het opzoeken van adressen (bijvoorbeeld alle restaurants van keten-X in de buurt van postcode 3000 AA).

Koppelen API van MapQuest

Wij hebben ruime ervaring in het gebruik van de MapQuest API. Omdat wij ook gewerkt hebben met andere map en tile (de afbeeldingen van de plattegronden die je te zien krijgt) aanbieders kunnen wij je ook adviseren wat de best passende oplossing is voor jouw situatie. Misschien statische kaarten (vaak stuk goedkoper per view) of juist een eigen tile-server inrichten? Het kan allemaal.

Benieuwd wat een API koppeling voor jou kan doen?

Wij hebben honderden API-koppelingen gemaakt en zijn experts in het maken van API koppelingen met MapQuest. Wat je wensen ook zijn, wij koppelen of maken de API die dit mogelijk maakt.

Een slimme API koppeling kan jouw organisatie veel tijd, geld en fouten besparen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en ervaar wat een koppeling voor jouw organisatie kan betekenen.

Koppelen met MapQuest was nog nooit zo simpel

Benieuwd wat een API koppeling met MapQuest voor jou kan betekenen?

Offerte aanvragen