Optimaliseer je bedrijfsproces met een Mapquest API-koppeling

MapQuest is een gratis online kaarten aanbieder (vergelijkbaar met Google Maps) welke eigendom is van AOL. Net als vele andere aanbieders van kaarten heeft ook MapQuest verschillende prijsmodellen van gratis (beperkt gebruik) tot prijzig, als je forse implementaties wilt doen. Naast het embedden van de kaarten, biedt de MapQuest API een uitgebreide scala aan met mogelijkheden.

MapQuest API implementeren

De MapQuest ‘developer’ omgeving bevat diverse componenten. Zo kun de de API van MapQuest onder andere gebruiken voor het opzoeken van de coördinaten van een adres (GEO-coding of GEO-lookup genoemd). Bereken een routebeschrijving naar een adres of vraag de actuele verkeersdrukte op van bepaalde routes. En zoek adressen op, bijvoorbeeld alle restaurants van keten-X in de buurt van postcode 3000 AA. Het is allemaal mogelijk.

Koppelen met MapQuest

Wij hebben ruime ervaring in het gebruik van de MapQuest API. Omdat wij ook gewerkt hebben met andere map en tile (de afbeeldingen van de plattegronden die je te zien krijgt) aanbieders. Zo kunnen wij je ook adviseren wat de best passende oplossing is voor jouw situatie. Misschien statische kaarten (vaak stuk goedkoper per view) of juist een eigen tile-server inrichten? Het kan allemaal.

Neem vandaag nog contact op met onze API experts en vraag naar de mogelijkheden. Niets is ons te gek! Wij hebben dankzij onze jarenlange ervaring met iedere soort API wel een passende oplossing voor jouw situatie.

Vragen over deze API?

Klaar om de kracht van een API-koppeling​ met Mapquest te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op en ervaar de voordelen van een API-koppeling met Mapquest. Verbeter de efficiëntie van je bedrijfsprocessen, verminder fouten en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze naadloze software-integraties.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales