Optimaliseer je bedrijfsproces met een Overheid.nl API-koppeling

De Overheid.nl API maakt het mogelijk om meer inzicht te krijgen in zeer grote datasets. Deze data is tevens beschikbaar gesteld door de Nederlandse overheid. Het voordeel van dit portaal is dat de informatie door meer dan 150 overheidsorganisaties is verstrekt. Wat ook handig is, is dat de overheid de data zelf bijhoudt en iedere nacht updatet.

Met het register van Data.Overheid.nl kan je eenvoudig (open) data openen en hergebruiken van de overheid. Daarnaast helpen en ondersteunen zij je bij het vinden en gebruiken van jouw benodigde datasets. Dat is voornamelijk handig als het gaat om het gebruik (veel semi-)gevoelige informatie.

Heb je een website of applicatie die informatie gaat gebruiken? Afkomstig van bijvoorbeeld het CBR, Kenniscentrum Open Data of een andere overheidsinstantie? Dan helpen wij je daar graag mee op weg. Al deze informatie is openbaar en vrij om te gebruiken.

API koppelen van Overheid.nl

Met behulp van de Overheid.nl (standaard CKAN) API kunnen bedrijven en organisaties een eigen toegang op het register ontwikkelen. En helemaal zonder dat ze een kopie hoeven te genereren. Zo blijft dit digitale register het centrale punt voor datasets van de hele Nederlandse overheid. Met dit idee kunnen wij prima uit de voeten. Jij als ondernemer hoeft alleen aan te geven welke data je wilt gebruiken. Wij weten hoe we het moeten omzetten in bruikbare informatie.

Met onze jarenlange ervaring in het ontwikkelen van overheidssoftware en applicaties kennen wij inmiddels alle ins- en outs- op het gebied van regelgeving en implemenatie. Wil jij hier meer over weten? Neem dan snel contact op met onze API experts. We leggen je graag uit hoe we je hierbij kunnen helpen.

Vragen over deze API?

Klaar om de kracht van een API-koppeling​ met Overheid.nl te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op en ervaar de voordelen van een API-koppeling met Overheid.nl. Verbeter de efficiëntie van je bedrijfsprocessen, verminder fouten en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze naadloze software-integraties.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales