De API van Stripe implementeren

Stripe is een, vooral bij programmeurs, populaire payment provider voor creditcards. Ze onderscheiden zich van hun concurrenten door zeer gebruiksvriendelijke interfaces, een API die goed in elkaar zit en vooral eenvoud. Ze ondersteunen een brede range aan creditcards (o.a. Visa, MasterCard, American Express, JCB, Discover en Diners Club) maar ook Bitcoins en Alipay bijvoorbeeld.

Implementeren Stripe API

Het fijne aan Stripe is dat zij een complete infrastructuur leveren voor abonnementen met automatische periodieke afschrijvingen en abonnementen. Zeker als je een dienst verkoopt die periodiek in rekening moet worden gebracht en meerdere abonnementen kent (qua prijs en geboden diensten) want Stripe houdt dit netjes voor je bij. Zo weet je zeker dat iedereen betaald voor zijn diensten.

API van Stripe laten koppelen

Stripe zet behoorlijk zwaar in op een zo perfect mogelijke beleving voor je klanten. Zeker bij kleine en korte transacties kunnen sommige payment providers nogal in de weg zitten. Denk aan de betaalportaal van banken bijvoorbeeld. De gebruiker wordt via allerlei stappen richting een betaling gestuurd. Bij Stripe is dit in het eenvoudigste geval een button op je site die gelijk de betalings-handeling start. Op de website van Stripe staat bij checkout een prachtig voorbeeld voor het doneren aan Watsi. Eenvoudiger dan dit kan gewoon niet.

Meer weten?

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op voor een korte brainstorm of een vrijblijvend voorstel.

Voorbeelden van API's waar wij mee werken