Optimaliseer je bedrijfsproces met een Stripe API-koppeling

Stripe biedt een unieke infrastructuur voor het online factureren en betalen van abonnementen waarbij hun focus ligt op unieke integratie mogelijkheden. Door te koppelen met de Stripe API kan je eenvoudig online betalingen doen en facturen uitwisselen.

Implementeren Stripe API

Uniek aan Stripe is hun complete infrastructuur voor het facturen van diensten die periodiek betaald moeten worden. Lever jij diensten op abonnement-basis? Dan zorgt Stripe voor de tijdige facturatie en betaling hiervan, zodat jij je kunt richten op de dienstverlening. Daarnaast kun je via Stripe ook normale online betalingen doen via iDeal, credit card, SOFORT en Alipay.

Stripe zet behoorlijk zwaar in op de ultieme beleving voor je gebruikers. Zeker bij kleine en korte transacties kunnen sommige payment providers nogal in de weg zitten. Denk bijvoorbeeld aan de betaalportalen van banken waarbij je tal van stappen moet doorlopen voor een eenvoudige betaling. Bij Stripe is dat in het eenvoudigste geval een knop waarmee direct de betaling wordt start. Makkelijk, mooi en snel.

Stripe data functionaliteiten

Het mag dus duidelijk zijn dat we veel ervaring hebben met het koppelen en synchroniseren van betaal- en factuurdata. Zodoende hebben we vele API’s mogen ontwikkelen in combinatie met de Stripe software. Denk aan het integreren en synchroniseren van de volgende functies:

  • Het versturen en ontvangen van facturen;
  • Accepteren en invoeren van betalingen;
  • Beheer van abonnementen facturering, het bewerken en beheren van account informatie;
  • Gebruikers inzicht geven in betaalgeschiedenis;
  • Zoeken naar oude betalingen;
  • Aanmaken van periodieke kosten/betalingen;
  • Informatie inzien en beheer van klanten;
  • En natuurlijk nog veel meer!

API laten koppelen

Verder zijn de mogelijkheden van de deze API eindeloos. Denk maar eens aan het verbinden van je Stripe software met je boekhouding, je CRM of een andere online betaalmethode? Het is allemaal mogelijk! Onze API experts weten precies waar jouw groeimogelijkheden liggen en waar ruimte is voor verbetering.

Heb je een API idee voor ons? Wacht dan niet langer en neem contact op. Wij helpen je graag verder aan de juiste oplossing. Zo wordt je Stripe omgeving niet alleen een stuk beter, je houdt ook meer tijd over voor je core business.

Vragen over deze API?

Klaar om de kracht van een API-koppeling​ met Stripe te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op en ervaar de voordelen van een API-koppeling met Stripe. Verbeter de efficiëntie van je bedrijfsprocessen, verminder fouten en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze naadloze software-integraties.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales