Hoe lang duurt het maken van een API-koppeling?

Je zou denken dat het maken van een API koppeling zo gedaan is. Je koppelt immers het ene stukje data aan het andere, toch? Maar wij weten als geen ander dat nog niet altijd even makkelijk is. Evenals het bepalen van de prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Dat wetende zou je dus denken dat het in een paar dagen geregeld is. Echter komen de kosten voort uit de benodigde programmeertijd. En het hele koppelproces duurt zelfs nog iets langer. Dus hoe lang duurt het maken van een API-koppeling precies? Dat behandelen we in dit artikel.

Het proces

Allereerst moeten we rekening houden met onze planning. Gemiddeld produceren wij zo’n twee tot vijf koppelingen per week. Je kunt je dus voorstellen dat onze developers vrij druk zijn.

Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, hakken we het proces in stukjes. We beginnen bijvoorbeeld met het testen van de connecties. Lukt dat niet? Dan gaan onze developers alvast door met iets anders, onderwijl we de mogelijke vraagstukken onderzoeken. Waarom werkt de connectie niet? Hebben we alle gegevens al? Missen we nog data? Het zijn enkele voorbeelden die vaker voorkomen. Ondanks dat minimaliseren we de impact op de planning.

Allereerst moeten we rekening houden met onze planning. Gemiddeld produceren wij zo’n twee tot vijf koppelingen per week.

Testen, testen, testen

Daarnaast testen we zaken met kleine setjes data. Dit doen we nog voordat we de API live zetten. Dit betekent dat wij bijvoorbeeld met twee of tien orders een proef draaien. Jij kan dan binnen je eigen omgeving kijken of en hoe dit werkt. Kinderziektes worden zo eruit gefilterd.

Nadat alles volledig getest is, plannen we een moment in voor het live zetten. We doen dit bij voorkeur vroeg in de week en tijdens kantoortijden. Zo zijn we er zeker van dat meerdere developers beschikbaar zijn. Ontstaan er dan toch nog complicaties of onverwachte zaken? Dan zijn deze snel opgespoord en lossen we ze snel op.

Hoe lang duurt het maken van een API? Dat is afhankelijk van de afhankelijke processen, data en recources.
Hoe lang het ontwikkelen van een API duurt, is afhankelijk van diverse zaken.

Doorlooptijd API koppelen

Ging de test goed? En draait de koppeling naar behoren? Dan houden we ‘m nog even een aantal dagen goed in de gaten. Draait daarna nog steeds alles conform verwachting? Dan kijken we nog even naar onze API experts. Zodra zij de ingeschatte resources, processen en algoritmes goedkeuren, dan gaan de duimen omhoog en weten we dat het goed zit.

Het enige wat we dan nog moeten doen, is het project afronden. We zorgen er dan onder andere voor dat de documentatie sluitend is. Zo weet iedere collega wat ‘ie moet doen bij toekomstige doorontwikkelingen, storingen of onderhoud. Vinden wij wel zo prettig.

Dus hoe lang duurt het maken van een API-koppeling? Het in stand brengen van een API kan heel snel gaan, maar er zitten wel haken en ogen aan. En die factoren bespreken we graag eerst met jou. Dus zit jij met een idee voor een API koppeling of wil je gewoon even sparren? Ga dan snel naar ons offerte aanvraag formulier of neem contact op met onze API experts!

Ga vandaag nog voor je eigen API!

Overtuigd dat een eigen API-koppeling iets voor jou is? Neem dan direct contact op voor een gratis offerte op maat.

Deel dit artikel
Meer API artikelen

Contact opnemen met sales