Wat kost het maken van een API koppeling?

We horen het dagelijks: “Wat kost een API koppeling precies?” Lastig. Want dit kunnen we van tevoren niet weten, zonder dat we alle nuances in beeld hebben. Dat is een beetje alsof je aan een bouwbedrijf vraagt wat een huis kost. Het hangt van enorm veel zaken af, maar ondanks dat gaan we je in dit verhaal toch wat richtlijnen en duidelijkheid geven.

Ten eerste hangen de kosten van een API-koppeling af van zaken als de hoeveelheid data: Gaat het bijvoorbeeld om tien records (sets met gegevens) die dagelijks tussen twee applicaties moeten worden uitgewisseld? Of gaat om 100.000 records die iedere tien minuten worden uitgewisseld?

Ten tweede heb je te maken met zaken als beveiliging. Een simpele koppeling die zo nu en dan een voorraad synchronisatie uitvoert (voor bijvoorbeeld een webshop), vraagt uiteraard om minder zware beveiligingsmaatregelen. Dat verschilt dan weer wel bij een koppeling die persoonsgegevens tussen verschillende systemen uitwisselt. HRM software moet bijvoorbeeld wel zwaar worden beveiligd.

Ten derde en als laatste belangrijke factor: De hoeveelheid handelingen (en complexiteit daarvan) welke wij met de data voor je moeten uitvoeren. Het synchroniseren van prijsinformatie tussen twee webshops is qua logica bijvoorbeeld vrij simpel. Laat je via een algoritme verschillende stukken data uitlezen, dan wordt het al zwaarder.

Vuistregel kosten van een API koppelen

Rekening houdend met bovenstaande zaken berekenen we de prijs volgens een vuistregel: Als het gaat om relatief simpele logica en kleine datasets, dan gaan wij uit van ongeveer anderhalve werkdag per gekoppelde API. Wil je dus twee simpele API’s koppelen, dan ga je uit van een eenmalige investering van ongeveer 24 – 30 uur (uurtarief in 2021 is 100,-).

Bij complexere koppelingen kan dit oplopen tot meerdere weken werk. Heb je een budget voor ogen? Dan houden we daar uiteraard rekening mee. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Kosten per maand

Naast de eenmalige ontwikkelkosten brengen wij maandelijks een kleine vergoeding in rekening. Deze kosten zijn voor het draaien van de koppeling. API’s draaien namelijk op onze speciaal hiervoor geoptimaliseerde cluster, zodoende houden ze 24/7 automatische monitoring voor storing en problemen. Zo blijft jouw API altijd draaien met zo min mogelijk downtime. Daarnaast bepalen we de maandkosten vooraf, op basis van de verwachte resource verbruik.

Wederom heeft het volume een impact op de nodige rekenkracht voor de logica die we toepassen. Een koppeling die eens per week iets doet, vereist uiteraard aanzienlijk minder resources dan een machine learning koppeling die duizenden keren per uur een waarde uit een PDF document leest.

Conclusie

Concluderend: Wat kost een API-koppeling? Dat is volledig afhankelijk van bovenstaande factoren. Mocht je hier nog meer over willen weten of heb je een idee voor een API? Neem dan contact op met onze experts en we gaan graag met je aan de slag.

Ga vandaag nog voor je eigen API!

Overtuigd dat een eigen API-koppeling iets voor jou is? Neem dan direct contact op voor een gratis offerte op maat.

Deel dit artikel
Meer API artikelen

Contact opnemen met sales