Optimaliseer je bedrijfsproces met een DHL API-koppeling

De internationale bezorgservice van DHL verstuurt en bezorgd je (zakelijke) pakketten overal ter wereld. Met hun samenwerkingen tussen diverse (lokale) partijen en goede online support is DHL een waardige partij voor jouw bedrijfslogistiek. De API van DHL biedt tevens vele mogelijkheden om data en functies te integreren binnen je eigen (bedrijfs)software.

De dienstverlening van DHL is een uitstekende oplossing voor jou en je klanten. Heb je bijvoorbeeld een webshop, een retail onderneming of verstuur je regelmatig pakketjes naar klanten? Dan kan je met de DHL data vele kanten op. Je maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat pakketten vanuit je systeem automatisch verzendklaar worden gemaakt.

Maar ook klanten plukken er de vruchten van. Met de API van DHL kan je je webshop verrijken met functies zoals dag- en tijdvakkeuze. Ook weekend- en avondlevering valt binnen de mogelijkheden. Door dus slim gebruik te maken van de vele opties waar je op kan inhaken, zorg je ervoor dat de gebruikerservaring verbetert en je klanten sneller stuurt naar een passende aankoop.

Denk maar eens aan mogelijkheden als:

  • Bezorging op dezelfde dag
  • Bezorging aan huis of op een DHL servicepunt
  • Pakketten afhalen bij een DHL locker

Bekijk het API developer portal van DHL voor een nog uitgebreider overzicht van de API mogelijkheden.

DHL API uitbreiden

Voor de ondernemer zelf zijn er ook veel functies die de DHL API biedt. Zo kan je onder andere je verzendingen laten uitlezen in je eigen webshop CMS of ontvang notificaties per mail (of sms) bij bepaalde triggers zoals ontvangst of het leegraken van je voorraad. Zelfs douaneaangifte van je zending kan worden verwerkt op verschillende manieren. Andersom kan al deze informatie ook worden ontvangen door de klant!

Je raadt het al, de functies en mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Vertel ons wat je in gedachten hebt; niets is ons te gek! Neem vandaag nog contact op met onze API experts en wij helpen je graag aan de mogelijkheden die passen bij jouw situatie.

Bekijk onze website Webwinkelkoppelen.nl voor alle mogelijkheden om jouw webshop te koppelen met API’s en te optimaliseren met AI.

Vragen over deze API?

Klaar om de kracht van een API-koppeling​ met DHL te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op en ervaar de voordelen van een API-koppeling met DHL. Verbeter de efficiëntie van je bedrijfsprocessen, verminder fouten en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze naadloze software-integraties.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales