Een API maken, hoe werkt dat?

Je hebt met je software veel data verzameld en je krijgt een idee: Je wilt een API maken. Maar voor je ICT’ers is het ontwikkelen van een veilige en foutloze API net een brug te ver. Ondanks dat wil je je data beschikbaar maken voor de buitenwereld. Bijvoorbeeld omdat je (groei)mogelijkheden ziet in je software of verzamelde data. Het liefst stop je je API ideeën in een doosje, strik eromheen, afgeven bij de juiste developers. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk.

Gelukkig bieden wij die mogelijkheid wel. Naast dat we ondernemers verlichten door software met elkaar te verbinden, maken wij ook API’s voor bedrijven. Uit voornaamste reden dat zij vaak te druk zijn of de technische kennis missen. Kan gebeuren. Gelukkig weten wij daar wel raad mee.

API maken verantwoordelijkheden

Het grootste (en meest onderbelichte) struikelblok is vaak de verantwoordelijkheid. Een API is immers een netwerk van verschillende software, data en versleutelingen. Een data-lek of een veiligheidsbreuk is zo gebeurd. En dat wil je niet op je geweten hebben!

Gelukkig hoef je deze verantwoordelijkheid niet zelf te dragen. Wij nemen ‘m al te graag van je over. Wij stellen jouw data beschikbaar aan de buitenwereld, volledig veilig en volgens internationale standaarden. Zonder gedoe dus. Precies op de manier hoe wij zelf ook een API zouden willen. Wij weten immers wat werkt en wat fijn is voor ontwikkelaars.

REST JSON API

Dat we bovenop de markt van API’s en digitale software zitten, staat als een paal boven water. Zo hebben wij alle kennis in huis van XML tot JSON en van CSV datasets tot SOAP services. En als we onze voorkeur mogen uitspreken, dan werken wij het liefst met REST JSON API’s.

Deze API’s kruisen voor ons de meeste vakjes aan. Onder andere software-leveranciers, databanken en back-end gebruikers die met onze REST JSON API’s zijn uitgerust kennen de voordelen. Developers (de uiteindelijke gebruikers) die met de code aan de slag moeten, willen er zonder gedoe mee kunnen werken. Zo leveren we onze API’s dus ook aan: Conform internationale standaarden qua werking, beveiliging en naamgeving. En het liefst ook met Swagger / OpenAPI documentatie.

Een API maken brengt veel mogelijkheden

Het stelt ons niet alleen in staat om veilige API’s te maken, maar ook hele krachtige. Denk aan een API die miljoenen verzoeken per dag verstuurt. Die op zijn beurt ieder uur data uitwisselt met onze back-end, als een soort buffer (high-performance, high-availability). Of een API die een real-time communicatiekanaal vormt met jouw database. Alles kan. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we voor alles wel een oplossing.

Data bescherming en veiligheid

We zorgen er ook voor dat de integriteit van jouw data beschermd is. Indien gewenst, nemen we ook het hele authenticatie- en permissiebeheer uit handen. We maken de API’s niet alleen, we verlenen ook alle service daar omheen. Oftewel, full-service als het gaat om het leveren van een API aan jouw klanten. 

Dus welke data wil je aanbieden? Wat kan er via de API worden opgeslagen? We leggen vast hoe we de data verwerken en opslaan. Alle data wordt gevalideerd en gefilterd. Daarnaast passen we strikte monitoring toe om de veiligheid te waarborgen.

Kortom: Een API maakt alles mogelijk. Stel je data beschikbaar aan de buitenwereld en ervaar de vele voordelen. Wij weten er alles van! Overtuigd? Geef ons dan een belletje of stuur een bericht. Wij horen graag jouw ideeën.

Ga vandaag nog voor je eigen API!

Overtuigd dat een eigen API-koppeling iets voor jou is? Neem dan direct contact op voor een gratis offerte op maat.

Deel dit artikel
Meer API artikelen

Wat is een API?

API staat voor ‘Application Programming Interface’: Een aantal vastgelegde structuren waardoor software met elkaar kan

Contact opnemen met sales