Google Maps API specialist

Iedereen kent Google Maps. De gebruiksvriendelijke kaarten die Google gratis beschikbaar stelt om adressen op te zoeken, te zien hoe je huis er middels satelliet-foto's vanuit de lucht uitziet en waar je snel kunt zien hoe het met de verkeersdrukte is gesteld. Maar dit is slechts het topje van de functionaliteiten. Achter Google Maps hangt een krachtige API waarmee je niet alleen bovengenoemde zaken, maar nog veel meer kunt doen.

Connectie met API Google Maps

De API van Google Maps is zowel vanuit JavaScript (voor toepassing live in de browser) als via een webservice te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld eigen lagen over de kaarten heen tonen (met extra gegevens bijvoorbeeld), de kaarten andere kleuren geven (denk aan een kaart in de huisstijl van jouw bedrijf) of mensen vanuit je website gepersonaliseerde routebeschrijvingen sturen. Daarnaast worden ook de aanverwante producten zoals street view beelden, coördinaten van adressen, hoogte informatie, het 'places' adressenbestand en nog veel meer ontsloten via deze API.

Implementeren Google Maps

Google Maps heeft voor zijn API eigenlijk twee modellen: gratis en premium. Houdt er rekening mee dat veel zakelijke toepassingen onder premium vallen waar kosten uit voort komen. Zeker bij websites of applicaties met een hoog aantal gebruikers kan dit fors oplopen. Wij hebben echter ook ruime ervaring met andere map providers zoals MapQuest en Mapbox. De diensten en mogelijkheden zijn niet altijd overlappend, maar juist door heel gericht te kijken naar de wensen kan dit forse besparingen opleveren.

Weten wat een API koppeling voor jou kan doen?

Vertel ons meer over jouw omgeving en wensen, dan kijken we samen hoe wij voor jouw organisatie het beste uit een API koppeling met Google Maps kunnen halen. Dankzij onze ervaring met de Google Maps API kunnen wij vaak meer bereiken met een koppeling dan je verwacht.

Een slimme API koppeling kan jouw organisatie veel tijd, geld en fouten besparen. Wacht daarom niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan en kijk wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Vraag direct een offerte aan
divider

Voorbeelden van API's waar wij mee werken