Google Maps API specialist

Iedereen kent Google Maps. De gebruiksvriendelijke kaarten die Google gratis beschikbaar stelt om adressen op te zoeken, te zien hoe je huis eruit ziet vanuit de lucht middels satelliet-foto's en waar je snel kunt zien hoe het met de verkeersdrukte is gesteld. Maar dit is nog maar het topje van de functionaliteiten. Achter Google Maps hangt een krachtige API waarmee je niet alleen bovengenoemde zaken maar nog veel meer kunt doen.

Connectie met API Google Maps

De API van Google Maps is zowel vanuit JavaScript (voor toepassing live in de browser) als via een webservice te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld eigen lagen over de kaarten heen tonen (met extra gegevens bijvoorbeeld), de kaarten andere kleuren geven (denk aan een kaart in de huisstijl van jouw bedrijf) of mensen vanuit je website gepersonaliseerde routebeschrijvingen sturen. Daarnaast worden ook de aanverwante producten zoals street view beelden, coördinaten van adressen, hoogte informatie, het 'places' adressenbestand en nog veel meer ontsloten via deze API.

Implementeren Google Maps

Google Maps heeft voor zijn API eigenlijk twee modellen: gratis en premium. Houdt er rekening mee dat veel zakelijke toepassingen onder premium vallen waar kosten uit voort komen. Zeker bij websites of applicaties met een hoog aantal gebruikers kan dit fors oplopen. Wij hebben echter ook ruime ervaring met andere map providers zoals MapQuest en Mapbox. De diensten en mogelijkheden zijn niet altijd overlappend maar juist door heel gericht te kijken naar de wensen kan dit forse besparingen opleveren.

Meer weten?

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op voor een korte brainstorm of een vrijblijvend voorstel.

Voorbeelden van API's waar wij mee werken