Optimaliseer je bedrijfsproces met een Google Maps API-koppeling

Iedereen is bekend met Google Maps. Het is de meest makkelijke en gebruiksvriendelijke manier om een blik te werpen op de wereldkaart. Naast dat je ermee kan inzoomen op de satelietfoto’s van je huis, kan je er ook de verkeersdrukte mee checken en lokale bedrijven vinden. Maar naast dat zijn er nog veel meer functies beschikbaar. Met de krachtige Google Maps API kan je letterlijk en figuurlijk alle kanten op.

Door de beschikbare API op jouw (web)applicatie los te laten gaan er ontelbare deuren open. Daarin blijft Google tot op heden nog altijd ijzersterk. Een paar van de meest voorkomende (en handige) functies zijn:

  • Het tonen van custom lagen over je eigen kaart, met bijvoorbeeld extra gegevens of aanvullende functies.
  • Kaarten en elementor daaromheen veranderen naar eigen kleuren, bijvoorbeeld op basis van jouw huisstijl.
  • Of vanuit je website een gepersonaliseerde routebeschrijving meesturen.
  • Check het overzicht van Google Maps Platform voor nog meer functionaliteiten. Klinkt goed toch?

Al deze -en vele andere functies- zijn zowel vanuit JavaScript (voor het toepassen in een live browser) als via een webservice te bereiken. Dat betekent voor developers als wij, dat we de functies op vrijwel ieder denkbaar platform kunnen toepassen.

Als kers op de taart worden ook de aanverwante producten zoals Street View beelden, coördinaten van adressen, hoogte-informatie, het ‘places’ adressenbestand (en nog veel meer) ontsloten via deze API. Hadden we al gezegd dat Google ijzersterke API’s heeft? Worden wij weer blij van.

Kosten en alternatieven

De Google Maps API is onderverdeeld in twee modellen: gratis en premium. Veel zakelijke toepassingen vallen onder het premium model. Als ondernemer moet je daar dus rekening mee houden; daar komen dus kosten uit voort! Zeker bij websites of applicaties met een hoog aantal gebruikers kan dit fors oplopen.

De kosten kunnen dus afschrikken. Andere map providers zoals MapQuest en Mapbox raden wij in dat geval aan als (goedkopere) alternatieven. De diensten en mogelijkheden zijn niet altijd overlappend, maar juist door gericht te kijken naar de wensen kan dit forse besparingen opleveren.

De Google Maps API toepassen op jouw applicaties

Dus jij wilt aan de slag gaan met de kaarten en route data van Google? Maar jij hebt nog niet precies in beeld hoe je dat gaat doen? Laat ons je dan helpen. Onze API-experts weten precies hoe je het meeste haalt uit de Google Maps functies en jouw applicaties tilt naar een hoger niveau. Heb je hier vragen over of je wil je gewoon even de mogelijkheden overleggen? Wacht dan niet langer en neem direct contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vragen over deze API?

Klaar om de kracht van een API-koppeling​ met Google Maps te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op en ervaar de voordelen van een API-koppeling met Google Maps. Verbeter de efficiëntie van je bedrijfsprocessen, verminder fouten en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze naadloze software-integraties.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales