Google Maps

Home > Google Maps

Uit dezelfde categorie:

Iedereen is bekend met Google Maps. Het is de meest makkelijke en gebruiksvriendelijke manier om een blik te werpen op de wereldkaart. Naast dat je ermee kan inzoomen op de satelietfoto’s van je huis, kan je er ook de verkeersdrukte mee checken en lokale bedrijven vinden. Maar naast dat zijn er nog veel meer functies beschikbaar. Met de krachtige Google Maps API kan je letterlijk en figuurlijk alle kanten op.

Door de beschikbare API op jouw (web)applicatie los te laten gaan er ontelbare deuren open. Daarin blijft Google tot op heden nog altijd ijzersterk. Een paar van de meest voorkomende (en handige) functies zijn:

  • Het tonen van custom lagen over je eigen kaart, met bijvoorbeeld extra gegevens of aanvullende functies.
  • Kaarten en elementor daaromheen veranderen naar eigen kleuren, bijvoorbeeld op basis van jouw huisstijl.
  • Of vanuit je website een gepersonaliseerde routebeschrijving meesturen.

Al deze, en vele andere functies, zijn zowel vanuit JavaScript (voor het toepassen in een live browser) als via een webservice te bereiken. Dat betekent voor developers als wij, dat we de functies op vrijwel ieder denkbaar platform kunnen toepassen.

Als kers op de taart worden ook de aanverwante producten zoals Street View beelden, coördinaten van adressen, hoogte-informatie, het ‘places’ adressenbestand (en nog veel meer) ontsloten via deze API. Hadden we al gezegd dat Google ijzersterke API’s heeft? Worden wij weer blij van.

Kosten en alternatieven

De Google Maps API is onderverdeeld in twee modellen: gratis en premium. Veel zakelijke toepassingen vallen onder het premium model. Als ondernemer moet je daar dus rekening mee houden; daar komen dus kosten uit voort! Zeker bij websites of applicaties met een hoog aantal gebruikers kan dit fors oplopen.

De kosten kunnen dus afschrikken. Andere map providers zoals MapQuest en Mapbox raden wij in dat geval aan als (goedkopere) alternatieven. De diensten en mogelijkheden zijn niet altijd overlappend, maar juist door gericht te kijken naar de wensen kan dit forse besparingen opleveren.

De Google Maps API toepassen op jouw applicaties

Dus jij wilt aan de slag gaan met de Google Maps API? Maar jij hebt nog niet precies in beeld hoe je dat gaat doen? Laat ons je dan helpen. Onze API-experts weten precies hoe je het meeste haalt uit de Google Maps functies en jouw applicaties tilt naar een hoger niveau. Heb je hier vragen over of je wil je gewoon even de mogelijkheden overleggen? Wacht dan niet langer en neem direct contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Even sparren?

Benieuwd wat een API koppeling voor jou kan doen?

Terugbelverzoek

We hebben je terugbelverzoek ontvangen. We gaan je later terugbellen op jouw aangegeven tijdstip.