Hoe maak ik een koppeling met de API van Exact Online?

Wij krijgen deze vraag ontzettend vaak. De uitgebreide software van Exact Online heeft de laatste jaren enorm toegenomen in populariteit. Hiermee is dus ook de vraag toegenomen naar passende API-koppelingen. En dat snappen wij volkomen. Door de API van Exact Online te koppelen zorgen wij voor het snel en efficiënt verwerken van gegevens uit andere systemen of Excel-sheets in je administratie. Zo voorkom je niet alleen fouten vanuit handmatige handelingen, het stroomlijnt ook een heleboel processen. Win-win!

Hoe maken jullie zo’n koppeling?

Wij maken al vele jaren koppeling met Exact Online. Van handel tot productie en van projectmanagement tot uren & facturen. Wij kennen alle API’s en omgevingen en versies. Het maken van een of meerdere API koppelingen tussen diverse systemen waarbij ook Exact Online gekoppeld wordt, kan op verschillende manieren: Namelijk via de Rest API of de XML API.

Met de API van Exact Online verbind je al je mogelijke software data aan jouw Exact boekhouding

Welke voor jou het handigste is, hangt af van je behoeftes en data. Wij helpen je hier uiteraard graag bij! Door de krachtige REST API’s van Exact is het mogelijk om automatisch veilig en snel gegevens in je boekhouding of CRM te plaatsen; óf juist gegevens daaruit op te halen. 

Exact data verwerken

Wij kunnen voor jou op veel verschillende manieren je data vanuit Exact verwerken of juist opslaan in Exact: Zowel handmatig als volledig automatisch. Het is allebei mogelijk. Het grootste voordeel van onze koppeling met de API van Exact Online is natuurlijk de hoeveelheid tijd die je jezelf en je medewerkers bespaart. Vaak worden boekingen dagelijks of wekelijks bijgewerkt, wat erg arbeidsintensief is.

Doordat belangrijke administratieve gegevens van je bedrijf realtime worden gesynchroniseerd, heb je zodoende altijd de meest actuele status van je administratie. Dus geen verrassingen achteraf meer. Bijvoorbeeld omdat je geen facturen of transacties meer handmatig in de administratie hoeft over te zetten.

Door de krachtige REST API’s van Exact is het mogelijk om automatisch veilig en snel gegevens in je boekhouding of CRM te plaatsen; óf juist gegevens daaruit op te halen. 

Wrapper om de koppeling van Exact Online

Wist jij dat wij ook bedrijven helpen die zelf niet de tijd of kennis in huis hebben om de API van Exact Online uit te zoeken? Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld snel en in een consistente structuur data nodig hebt, maar zelf dus niet weer hoe je deze moet verwerken.

Wij leveren jouw developer in zo’n geval een REST JSON API. Daarmee kunnen zij een connectie met de Exact API opstarten en data ophalen. Het voordeel is dat jouw ontwikkelaars niet hoeven na te denken over de authenticatie, rate limits en andere zaken.

Koppelen met andere boekhoudsoftware

Een ander groot voordeel is dat we dezelfde door ons ontwikkelde REST JSON API kunnen gebruiken om ook met andere boekhoudpakketten te koppelen. En dat allemaal zonder dat de dataset qua structuur wijzigt voor jullie koppeling. Je kunt dus op die manier met één koppeling eenvoudig data ophalen uit meerdere software pakketten. Handig toch?

Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact op met een van onze API experts en ga voor een passende maatwerk API oplossing.

Ga vandaag nog voor je eigen API!

Overtuigd dat een eigen API-koppeling iets voor jou is? Neem dan direct contact op voor een gratis offerte op maat.

Deel dit artikel
Meer API artikelen

Contact opnemen met sales