Over de API van Exact Online

Exact Online is dé software voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in één is het de basis van een gezond bedrijf. Dankzij de krachtige REST Exact Online API is het mogelijk om automatisch gegevens in je boekhouding of CRM te plaatsen of juist gegevens daaruit op te halen.

Snel, efficiënt en zonder het risico van menselijke fouten. Zo kun je bijvoorbeeld facturen en voorraad mutaties uit je webwinkel met de API van Exact direct en volledig automatisch in je boekhouding plaatsen. Of iDeal en creditcardbetalingen van je payment provider automatisch koppelen aan je boekhouding zodat deze altijd up-to-date is. Een API koppeling met Exact bespaart veel tijd en voorkomt fouten.

Exact Handel en productie

De REST API van Exact Online biedt ongekend veel mogelijkheden, niet alleen voor je boekhouding en CRM maar ook voor geïntegreerde producten zoals Exact voor Handel en Exact voor Productie. Door een koppeling te maken tussen Exact en jouw software haal je meer uit jouw data, bespaar je tijd en voorkom je fouten.

Heb je een webshop maar moet je op dit moment nog een hoop gegevens handmatig overzetten? Door een koppeling te maken met de API van Exact is dat niet meer nodig. Met een koppeling te maken tussen jouw webwinkel en de API van Exact kun je automatisch je voorraad bijwerken, orders en facturen boeken en klanten synchronsieren met je CRM. Maak je gebruik van een payment provider Mollie, Moneybird of Multisafepay voor het ontvangen van iDeal of creditcard betalingen en koppel je deze handmatig aan facturen? Met een API koppeling is dit niet langer nodig en is jouw informatie altijd en overal up-to-date.

Lees ook ons artikel: Exact Online: nog meer mogelijkheden

Experts in Exact API koppelingen

We hebben ruim 16 jaar en vele honderden koppelingen ervaring. Van alle API’s is de REST API van Exact Online onze favoriet. Wij hebben hier zeer veel ervaring mee en de mogelijkheden zijn ongekend. Koppelingen met Exact die wij hebben ontwikkeld worden o.a. gebruikt voor:

  • Voorraad (mutaties) ophalen uit ExactOnline en beschikbaar stellen in een JSON/HTML feed;
  • Voorraad (mutaties) synchroniseren met de Retailer API van Bol.com;
  • Inkoopopdrachten (in diverse formats van e-mails tot text-files in SFTP) opslaan in ExactOnline;
  • PDF facturen ‘parsen’ en opslaan in ExactOnline;
  • Verkoopfacturen uit webshops en andere administratie en boekhoudpakketten opslaan in ExactOnline;
  • CRM systemen koppelen aan ExactOnline voor synchronisatie klanten en relaties;
  • Journaalposten maken om de inkoopwaarde van de omzet uit webshops te boeken.

Gebruik je Exact Online maar mis je een koppeling met je andere softwarepakket of systeem? Heb je daardoor dubbele data of ben je veel tijd kwijt aan het handmatig overzetten van gegevens? Wij kennen de REST API’s van Exact als geen ander en de mogelijkheden hiermee zijn ongekend. Door onze jarenlange ervaring in het koppelen met Exact Online kunnen wij nagenoeg alles wat online beschikbaar is, koppelen aan Exact. Veilig, efficiënt en foutloos.

Vragen over deze API?

Ga vandaag nog voor je eigen Exact Online API-koppeling​

Overtuigd dat een eigen API-koppeling iets voor jou is? Neem dan direct contact op voor een gratis offerte op maat.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales