Optimaliseer je bedrijfsproces met een Lightspeed API-koppeling

Lightspeed, voorheen bekend als SEOshop, is de betaalbare totaaloplossing voor webshops, winkels en horeca. Zowel voor startende als groeiende ondernemingen. Van orderbeheer tot marketing en van betalingen tot rapportagetools, Lightspeed heeft het allemaal. En is tot in de puntjes uitgewerkt. En het fijne aan Lightspeed is dat al deze data via een solide API beschikbaar is gesteld. Dat is voor externe partijen dus ontzettend prettig om mee te werken. De hoeveelheid software waarmee je lightspeed kan koppelen is dus enorm groot.

Een koppeling met de Lightspeed API

Ondanks dat Lightspeed zo veelzijdig is, kan je dus middels de API vele deuren openen. Verwerk bijvoorbeeld verkopen direct via de API in je boekhouding (bijvoorbeeld Exact Online of Reeleezee). Deze kan je simpelweg met je webshop synchroniseren. Het is hoe dan ook een handige manier om je data te verbinden aan je kassa- en webshopsoftware.

Of misschien heb je al je voorraden ondergebracht bij een fulfilment partij (zoals Misi). Wil je daarvan de mutaties in je voorraad gelijk bijwerken in je Lightspeed omgeving? Dat kan ook! Maar denk ook bijvoorbeeld aan een combinatie met een Softtouch POS. Zo synchroniseer je klantgegevens van beide systemen. Er zijn zoveel opties; het zijn er te veel om op te noemen.

Lightspeed synchroniseren

De afgelopen jaren hebben wij met Lightspeed vanuit verschillende richtingen koppelingen gemaakt. Voornamelijk voor het toevoegen en synchroniseren van data. Misschien is Lightspeed je centrale systeem en wil je er data uit halen om dit in andere systemen te verwerken? Maar het kan ook zijn dat het eigenlijk alleen je ‘verkoopportaal’ is en dat alle verkopen direct in een ander pakket bijgewerkt worden. Dankzij de solide en prettige API van Lightspeed is dit allemaal mogelijk.

Benieuwd hoe een koppeling met Lightspeed ervoor kan zorgen dat jij meer bestellingen kunt verwerken in minder tijd? Vertel ons meer over jouw omgeving en ervaar hoe wij jouw leven makkelijker kunnen maken. Neem contact op met onze API experts en wij vertellen je er graag meer over.

Wil je jouw webshop naar een hoger niveau tillen? Bezoek Webwinkelkoppelen.nl en ontdek onze API-integratie en AI-oplossingen!

Vragen over deze API?

Klaar om de kracht van een API-koppeling​ met Lightspeed te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op en ervaar de voordelen van een API-koppeling met Lightspeed. Verbeter de efficiëntie van je bedrijfsprocessen, verminder fouten en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze naadloze software-integraties.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales