Optimaliseer je bedrijfsproces met een PrestaShop API-koppeling

Prestashop is een opensource E-commerce platform waarmee je je eigen webshop beheert. Net zoals andere vergelijkbare oplossingen zoals bijv. Shopify en Woocommerce is en blijft dit gratis met uitzondering van betaalde plugins en add-ons. De bijbehorende PrestaShop API is tevens zeer geschikt voor verschillende software koppelingen.

Verbinden met de Prestashop API

Jouw Prestashop webshop heeft natuurlijk baat bij een goed gestroomlijnde gebruikerservaring. Gelukkig biedt het platform je daarom genoeg mogelijkheden om je webshop zodanig uit te breiden dat je alles hebt wat een goede webshop nodig heeft.

Maar wat als je tóch nog meer wilt? Denk jij er bijvoorbeeld aan om de aankopen van je webshop automatisch te verwerken in je Exact boekhouding? Of wat als je de uitgaande mails naar je klanten wilt combineren met je lopende Mailchimp campagnes? Het zijn dit soort extra’s die nog niet standaard worden ondersteund door Prestashop. Maar dankzij een API koppeling kan dit wél!

Prestashop koppelen met jouw omgeving

Door de API van Prestashop te koppelen met jouw (custom) systemen bespaar je enorm veel tijd tijdens het ondernemen. Dankzij onze jarenlange ervaring met het bouwen, verbinden en verbeteren van E-commerce systemen kunnen wij jou altijd het advies geven wat exact aansluit op jouw situatie. Zit jij met een probleem en de oplossing? Of weet je nog niet precies waar je moet beginnen? Laat het ons weten en wij kijken met jou wat we kunnen doen om jouw webshop te verbeteren.

Bekijk onze website Webwinkelkoppelen.nl voor alle mogelijkheden om jouw webshop te koppelen met API’s en te optimaliseren met AI.

Vragen over deze API?

Klaar om de kracht van een API-koppeling​ met PrestaShop te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op en ervaar de voordelen van een API-koppeling met PrestaShop. Verbeter de efficiëntie van je bedrijfsprocessen, verminder fouten en ontdek de eindeloze mogelijkheden van onze naadloze software-integraties.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales