Over de API van Shopify

Shopify is een zeer grote aanbieder van alles-in-één e-commerce platformen. Het biedt de mogelijkheid om een webshop te starten, te beheren en goed te laten groeien. De Shopify API is daarom ook zeer geschikt om mee te verbinden.

Met meer dan een miljoen websites die gebruik maken van Shopify, is dit systeem dus ongetwijfeld en ongekend succesvol. Dit is vooral te danken aan de kinderlijk eenvoudige manier om een webshop op te zetten en te beheren. De vraag naar een een Shopify API koppeling is de afgelopen jaren daarom ook explosief toegenomen.

Haal meer uit Shopify

De beheeromgeving van Shopify is nagenoeg vlekkeloos. Maar zoals vrijwel iedere online plug-en-play tool, nét niet perfect. En daar kan je verandering in brengen middels een API. Door bijvoorbeeld Shopify te verbinden met jouw Mailchimp account of te koppelen met je Bol.com voorraad kom je een stapje dichter bij jouw perfecte webshop.

Automatiseer de relatie met jouw klanten, middels een nieuwsbrief; biedt nog meer betaalmogelijkheden aan door de koppeling met Stripe; of verwikkel je e-boekhouden omgeving in het gehele proces. De opties zijn nagenoeg eindeloos.

Werken met de Shopify API

Bekijk voor een iets completer overzicht van de mogelijke data verbindingen de developers pagina van Shopify. Een greep uit de functies die zijn aanbieden zijn onder andere:

  • Verwerk data van onder andere je producten, orders, voorradene en je fullfilment.
  • Implementeer (gedeeltes van) je webshop hoe en waar jij wilt. Bijvoorbeeld in je website, app of game.
  • Krijg inzicht in de data uit je Partner Dashboard en automatiseer front- en back-office handelingen.
  • Centraliseer berichten en inbox functies middels functies vanuit Facebook messenger of SMS.

De Shopify API koppelen

Het koppelen van de Shopify API is voor ons dus bekend terrein. Wij hebben namelijk jarenlange ervaring met het leggen van webshop koppelingen. Zo bieden wij vele mogelijkheden voor jouw Shopify software en toebehoren. Wel zo prettig.

En naast dat we de toepassingen verwerken, advsieren wij hier ook in. Wil jij weten of jouw webshop uit te breiden is met een API? Jij vertelt ons jouw wensen en de software, dan gaan wij er mee aan de slag. Neem vandaag nog contact op!

Wil jij meer weten over het integreren van API’s en het slimmer maken van jouw webshop met AI? Bezoek dan onze website Webwinkelkoppelen.nl!

Vragen over deze API?

Ga vandaag nog voor je eigen Shopify API-koppeling​

Overtuigd dat een eigen API-koppeling iets voor jou is? Neem dan direct contact op voor een gratis offerte op maat.

Veelgestelde vragen

Dit hangt af van de complexiteit en de type data. Gaat het om 10 of 10 miljard records? Wil je een koppeling maken naar een oud systeem of een die juist net vers op de markt is?  Wil je alleen data één op één tussen de platforms uitwisselen of verwacht je van ons dat we met superslimme algoritmes de data verbeteren voor we deze opslaan? En zo zijn er nog meer relevante vragen.

Om echt te weten te komen at jouw API koppeling kost, stuur ons dan even een bericht met wat je voor ogen hebt, dan denken wij met je mee voor de best passende maatwerk oplossing binnen jouw budget.

Nee. Wij werken met een zogenoemde flat-fee. Je betaald eenmalig de ontwikkeling van de de koppeling. Daarnaast betaal je een vast bedrag voor de zogenoemde resources. Dit is voor de rekenkracht en geheugen welke wij nodig hebben om jouw koppeling(en) te draaien in ons platform. Deze kosten hangen af van hoe zwaar je koppeling is (aantal records, complexiteit van de algoritmes die wij draaien) en bepalen we tijdens het opstellen van de offerte met jou.

Wij bouwen iedere koppeling als een losse miniapplicatie. Deze draait in zijn eigen virtuele container voor maximale veiligheid. De container draait alleen de services die nodig zijn voor jouw koppeling en bevat geen enkele overhead of ingang voor ‘makkelijk’ onderhoud. We werken waar nodig met complexe login sleutels (nooit met wachtwoorden).

Voor alles wat publiekelijk beschikbaar is, passen we de hoogst mogelijke standaarden toe om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast monitoren wij alle omgevingen 24/7 op het gebied van veiligheid en performance. 

Alleen als jij dit wilt. Simpel. Wij houden ervan onze verantwoordelijkheid zo klein mogelijk te houden. We halen alleen het minimale op wat nodig is om jouw koppeling tot een succes te brengen en verwijderen alles wat niet nodig is direct na verwerking. Als we toch gegevens moeten opslaan om te weten welke gegevens al gesynchroniseerd zijn dan slaan we alleen het ID of nummer op bijvoorbeeld maar niet de volledige dataset. En als er toch volledige datasets moeten worden opgeslagen dan slaan we alle gevoelige gegevens versleuteld op.

Je kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. Dat kan via het contactformulier op deze pagina of via 010 – 477 26 78 en info@apikoppelingen.nl

Bekijk al onze veelgestelde vragen voor meer antwoorden.

Contact opnemen met sales