Je hebt een API en nu?

Dus jij hebt een mooi pakket met een API en nu? Je webdevelopers kennen deze API niet en weten niet precies wat ze ermee kunnen en je eigen IT-team doet niet aan koppelingen met nieuwe systemen. Geen zorgen, wij hebben behoorlijk veel ervaring met verschillende API-systemen van de nieuwste tot de oudste en zijn bekend met alle gangbare protocollen (SOAP, REST, JSON, XML enzovoorts). Daarnaast hebben slimme methodes om snel met iedere API te kunnen schakelen.

API's met elkaar laten praten

Stel je hebt twee pakketten en die hebben beiden een API, er moet alleen nog even een dialoog tot stand gebracht worden. Wij regelen het. We zetten een klein stukje infrastructuur op dat op vaste momenten (of na bepaalde triggers) API 1 aanroept, de data ophaalt, deze eventueel bewerkt en weer aanbiedt aan API 2. Zo komen je gegevens van A naar B en worden ze ook nog even snel bijgewerkt tussentijds (bijvoorbeeld om extra data uit een andere bron toe te voegen of om bepaalde velden te splitsen / verwijderen). Wij spreken alle talen en verbinden naadloos je API's met elkaar.

Gegevens naar je API sturen

Als je intern nog een wat ouder pakket draait wat geen API heeft maar je wilt de gegevens wel in je nieuwe onlinepakket mét API hebben dan kan dat ook. Wij kijken samen met jouw team naar de slimste manier om de data te onttrekken aan je interne systeem. Dat kan een Excel export zijn, een automatische dump via een SQL-file of een e-mail die in een vast formaat naar een speciale box van ons gestuurd wordt. Daarna verwerken wij deze gegevens via een automatisch proces en slaan deze op in je nieuwe pakket via de API. Dit kan zowel op éénmalige basis (voor migratie van datasets) als structureel als een soort brug tussen oude en nieuwe omgevingen.

Data uit je API halen

Het kan natuurlijk ook de andere kant op. Je hebt een prachtige API die toegang biedt tot je gegevens maar je wilt deze eigenlijk in je lokale Access database hebben of in een Excel bestand voor verdere toepassingen. Wij maken ook hiervoor maatwerk oplossingen. We schrijven de benodigde logica om de gegevens uit je API te halen en deze precies in het format waarin jij het wilt aan te bieden. Dagelijks per e-mail een dump in een tekstbestand? Maandelijks een zip met speciale queries in een ftp-map? Samen bedenken we het, wij maken het mogelijk.